RAVLJEN

družba za storitve d.o.o.

2018 11 CharityPoints 1000x160 SI

O nas:

V društvu Mujcekov domek, so varovanci predvsem mačke s posebnimi potrebami, ki potrebujejo posebno nego in pristop. Ali pa so posebne potrebe imele in so z našo pomočjo postale posvojljive. Največkrat v našo oskrbo prejmemo mačke, ki so doživele zanemarjanje, traume, stres, fizične zlorabe,.... in posledično izgubile zaupanje v človeka.

Velikokrat so pri nas mladički, ki so bili materam prezgodaj odvzeti »dudlarčki« ti potrebujejo hranjenje na cca. 3 ure ali pogosteje. Najdeni so ponavadi v grmovjih, kontejnerjih, ob cestah, pred vrati mačjeljubcev ipd.

Starejši varovanci pa so bili najdeni pozabljeni od vseh v kleteh, garažah, hlevih, …. Prepuščeni sami sebi in odvisni od ulova hrane. Ponavadi nimajo niti osnovne oskrbe – vode. Mačke v teh primerih seveda niso veterinarsko oskrbljene in se nekontrolirano razmnožujejo. Pri takšnih mačkah tudi velikokrat pride do sporov, ki se končajo s poškodbami, do prometnih nesreč, ipd.

Prav tako ti varovanci največkrat niso socializirani, saj zaradi nekontroliranega razmnoževanja in posledično velikega števila mačk na določeni lokaciji, le te ne pridejo pogosto v stik s človekom, velikokrat pa so tudi preganjane.

Prav zaradi vsega navedenega je jasno, da so naši veterinarski stroški ogromni, saj vsaka muca najprej potrebuje veterinarsko pomoč in najverjetneje zdravila ali posebno prehrano.

Društvo v skladu z nameni in cilji izvaja naslednje naloge:

  • pomoč pri iskanju začasnih namestitev, oskrbi in iskanju novega doma za zapuščene in zavržene mačke,
  • preprečevanje nekontroliranega razmnoževanja prostoživečih mačk,
  • informiranje javnosti in posameznikov o pomenu humanega ter odgovornega odnosa do živali v skladu z Zakonom o zaščiti živali in Pravilnikom o zaščiti hišnih živali,
  • obveščanje javnosti in posameznikov o delu društva.
© 2024 Ravljen, d.o.o.